luni, 2 mai 2011

Femeia e un inger

Hmmm....de cate ori auzim cuvantul femeie ne gandim la ceva delicat,fragil, firav...deci barbatilor aveti grija!Pe vremea bunicii mele  femeile erau tacute, nu ieseau din cuvantul sotului, erau gospodine perfecte si mame la fel si..cam atat dar am trecut de epoca asta.
   Femeia de azi, femeia de ieri, femeia de maine isi doreste mult mai mult, a invatat sa se pretuiasca, a invatat ca si ea conteaza si jongleaza foarte bine cu atributiile zilnice astfel incat sa multumeasca pe toata lumea. Daca e un suflet altruist, va jongla cat de bine va putea, dar se va lasa pe ea pe ultimul loc, daca ii va mai ramane timp. Daca are o mica doza de egoism, se va asigura mai intai ca ii este ei bine si apoi isi va duce la indeplinire si restul atributiilor. La urma urmei, daca ea nu este fericita si multumita, nu ii va putea face fericiti nici pe altii.
Femeia de azi nu`i place sa traiasca pe spinarea ta, sa iti ceara bani pentru cheltuielile ei zilnice. De aceea, isi va da silinta sa isi castige singura banii, atat pentru a nu fi nevoita sa stea cu mana intinsa la tine pentru micile ei placeri, cat si pentru a putea sa-ti faca surprize, cum ar fi sa te astepte cand vii acasa imbracata in neglije`ul fruE femeia care nu va accepta niciodata langa ea un barbat care nu stie sa o aprecieze la adevarata ei valoare. Chiar daca stie cat valoreaza, se va astepta sa i`o spui si tu din cand in cand. Doar asa, ca sa fie convinsa ca nu uitati niciunul. Te va rasfata, dar va astepta acelasi lucru de la tine. Va fi acolo cu o mana de fier atunci cand o sa fii pe cale sa te prabusesti si ai nevoie de ajutorul ei, dar va dori acelasi lucru de la tine atunci cand se va simti slaba si neajutorata.mos de matase care i-a facut cu ochiul intr-un magazin.
E femeia careia ii place natura, care ar da oricand o tura cu un 4×4 pentru o plimbare in parc, care vrea sa se poata trezi dimineata cu chef sa plece la munte, iar tu sa fii la fel de incantat ca ea de idee, care adora sa se descalte imediat cum ajunge la mare si sa se plimbe prin nisip doar de dragul de a-l simti sub talpi, care nu face scandal daca atunci cand mancati ciocolata iti vine chef de joaca si o manjesti pe fata, chiar daca e imbracata la patru ace, pregatita de plecare, care isi va ridica manecile si va lucra cot la cot cu tine sa schimbati un cauciuc daca sunteti in mijlocul pustietatii si ati facut pana, nu va sta ca o mimoza in masina, lasandu-te sa faci toata treaba doar pentru ca ea sa nu se murdareasca pe maine. Dar va avea pretentia sa ii tii usa deschisa atunci cand trebuie sa intrati undeva, sa o tii de mana, sa ii tii haina pentru a o ajuta sa se imbrace atunci cand sunteti in societate, sa ii faci un masaj daca vine seara franta de obosita, nu sa pretextezi ca si tu esti frant si sa te intorci pe partea cealalta, sa ii acorzi atentie atunci cand iti povesteste ceva, chiar daca la momentul respectiv ti se pare neimportant, pentru ea conteaza.
In concluzie, femeia moderna este cea care stie cat valoreaza, va vrea langa ea un barbat la fel de valoros si va aprecia atunci cand ii oferi locul pe care-l merita in viata ta, la fel cum si tu in viata ei esti pe primul loc.
Totusi unele lucruri s-au schimbat in bine, nu?

2 comentarii:

  1. Draga mea, ai niste greseli gramaticale, fir-ar! ''Femeia de azi nu`i place sa traiasca pe spinarea ta'' se scrie ''Femeii de azi nu-i place sa..... ''

    intelegi??
    In rest, postarea e buna. Ai subliniat frumos conditia femeii din ziua de azi, nefiind nevoie sa pui in paralela si femeia timpurilor trecute...

    Ma surprinzi placut.

    RăspundețiȘtergere